Jääkäriprikaatin Kilta ry

Kaikissa Jääkäriprikaatin joukkoyksiköissä, laitoksissa ja Jääkäriprikaatin erikseen vaalimissa perinnejoukko-osastoissa palvelleet sekä vapaaehtoisesta maanpuolustustyöstä kiinnostuneet ovat tervetulleita Jääkäriprikaatin Kilta ry:n jäsenyyteen keskenään tasavertaisina .

Jäseneksi
Jääkäriprikaatin Kilta ry:n (rekisterin:o 141723)

Arvoisa lukija,

Jääkäriprikaatin Kilta ry:n hallituksen puolesta toivotamme Teidät tervetulleeksi Puolustusvoimien pohjoisimman joukko-osaston, Jääkäriprikaatin, joukko-osastokillan jäseneksi.

Kilta on perustettu 13.2.1962 Vaasassa Jääkäripataljoona 1:n Kilta ry -nimisenä. Killan nimi muuttui Sodankylässä v. 1965 aluksi Jääkäripataljoona 1:n – Lapin Jääkäripataljoonan Kilta ry:ksi ja joukko-osaston laajentumisen johdosta sääntömuutoksella nykyiseksi Jääkäriprikaatin Kilta ry:ksi 28.3.1985.

Jääkäriprikaatin Kilta ry:llä on oma lippu ja jäsenmerkki. Molemmat on suunnitellut Jääkäriprikaatin kunniajääkäri, Killan kunniajäsen, taiteilija Lasse Talosela Sodankylästä. Killan internet-kotisivut avattiin jouluksi 2004. (www.jprkilta.fi)

Killan perinne- ja palkitsemisesineistöön kuuluu lisäksi lipun pienoismalli, kultainen Kilta-ansioristi ja Kilta-ansioristi, pöytäviiri, kiltamitali, oma kiltapuukko ja kiltakivi. Lisäksi Jääkäriprikaatin Kilta ry sai lahjoituksena Puolustusvoimien entisen ylikapellimestarin, musiikkieverstiluutnantti Rauno Haahtin säveltämän ja sovittaman marssin "Vapautemme Turvaajat" kunniamarssikseen 1.10.1993. Marssin on sanoittanut sodankyläläinen sotainvalidi, Jääkäriprikaatin kunniajääkäri, opettaja Arvo Ylitalo. Marssin laulettu kantaesitys tapahtui Killan 40-vuotisjuhlassa 8.3.2002 Sodankylässä. Teos sisältyy Killan tuottamaan Revontulten alla cd-levyyn, joka ilmestyi 1.10.2007.

Perinne- ja palkitsemisesineistön lisäksi Killallamme on myyntituotteina perinnejoukko-osastomme Jääkäriprikaatin perinnemusiikkia sisältävä Pohjantähden alla -äänite (C -kasetti ja LP -levy), Revontulten alla cd, jäsenmerkki (kulta, kullattu, pronssinen), oma puukko, Lapin puukkoja useita malleja, kiltapusero, avainkaulanauha ym. myyntimateriaalia. Vuonna 2004 saatiin edustava kiltalippis (jääkärinvihreä keltaisin merkein).

Vuosikokous on vuosittain maaliskuun 8. – 13. välisenä aikana Sodankylässä, kesäpäivät kesäaikaan eri puolilla Suomea — kesällä 2014 Sodankylässä — ja syystapaaminen vuosittain Sodankylässä syys – lokakuun vaihteessa Jääkäriprikaatin vuosipäivän yhteydessä.

Lisätietoja on saatavissa jäsentiedotteistamme kolme kertaa vuodessa sekä Etupyörästä. Jäsentiedotteiden julkaisuajankohdat ovat tammikuu, huhtikuu ja syyskuu.

Jäsenmaksut 2019

- Killan vuosijäsenmaksu on 17,00 €
- Nuorisojäsenmaksu0n 11,00 €

Killan vuosijäsenmaksun eräpäivä 30.6.2019.

Ainaisjäsenmaksu 200,00 €


Tervetuloa Jääkäriprikaatin Kilta ry:n jäseneksi — osallistumaan !


Killan puheenjohtaja ja sihteeri
Usein kysyttyä

Miten voin liittyä jäseneksi?

V: Lähettämällä jäsenhakemuksen killan hallitukselle sähköpostitse tai postin ilmaisella vastauslähetyksellä.

Kuka voi liittyä Killan jäseneksi?

V: Säännöt 3§:
Killan varsinaisiksi jäseneksi pääsee jokainen Jääkäriprikaatissa palvellut tai palveleva hyvämaineinen Suomen kansalainen, jonka Killan hallitus jäseneksi hyväksyy ja joka sitoutuu suorittamaan vuosikokouksen määräämän joko kertakaikkisen tai vuosittaisen jäsenmaksun.
Hallitus voi hyväksyä Killan varsinaiseksi jäseneksi muunkin täysi-ikäisen hyvämaineisen Suomen kansalaisen, joka on kiinnostunut Killan toiminnasta ja sitoutuu suorittamaan vuosikokouksen määräämän jäsenmaksun.
Varusmies, joka liittyy Killan varsinaiseksi jäseneksi, on vapaa jäsenmaksusta siltä kulumassa olevalta toimintavuodelta, jolloin liittyminen tapahtuu.

Miten voin erota killasta?

V: Säännöt 4§:
Jäsenen, joka haluaa erota Killasta, tulee ilmoittaa siitä kirjallisesti Killan hallitukselle tai sen puheenjohtajalle taikka suullisesti Killan kokouksen pöytäkirjaan, jolloin hän vapautuu jäsenyydestä kulumassa olevan kalenterivuoden päättyessä, ellei hallitus esitetyn pätevän syyn vuoksi halua vapauttaa häntä jäsenyydestä jo aikaisemmin.

Hallitus voi erottaa Killasta jäsenen, joka on kahtena peräkkäisenä vuotena jättänyt suorittamatta häneltä kannettavat jäsenmaksut.Jäseneksi haku

Liittymislomakkeella jäseneksi.


Täytä tiedosi ja lähetä postitse sihteerille ilmaisella vastausosoituksella.
Lomakkeen sähköpostipainike ei toimi.

JÄÄKÄRIPRIKAATIN KILTA ry
VASTAUSLÄHETYS
Tunnus 5007975
99603 SODANKYLÄ


Kiltaesite pdf -tiedosto


Jäsenkehitys


Killan jäsentuotteiden myyntihinnasto

Kiltapuukot esite

Yhteydenotoissanne Kiltaan voitte käyttää yhteystietojamme, tai maksutonta
(=ei vaadi postimerkkiä) ns. vastauspostitusta,
jonka osoitetiedot ovat:


JÄÄKÄRIPRIKAATIN KILTA ry
VASTAUSLÄHETYS
Tunnus 5007975
99603 SODANKYLÄ

Killan jäsenistö 31.12.2014
- vuosijäseniä 788
- ainaisjäseniä 230
- kunniajäseniä 11
- veteraanijäseniä 42
- naisjäseniä 67
- vuosi- ja nuorisojäseniä 547
- paikallisosastoja 8


Killan jäsenistö 31.12.2016 yht 796
- vuosijäseniä 519
- ainaisjäseniä 222
- kunniajäseniä 10
- veteraanijäseniä 30
- naisjäseniä 77
- nuorisojäseniä 45
- paikallisosastoja 8


Jäsenyys mahdollistaa aktiivisen osallistumisen ja maanpuolustustyö toiminnan maamme pohjoisimmassa joukko-osasto killassa.